برای مراقبت از کودکان در سفر باید به تغذیه و انتخاب غذای آنها بیشتر اهمیت داد زیرا شرایط نگهداری مواد غذایی در خارج از منزل ممکن است باعث شود مواد غذایی دچار آلودگی شده و میکروبها و سموم غذایی کودک را بیمار کند. با توجه به اینکه بچهها برای مصرف غذاهای خارج از منزل بیشتر رغبت نشان میدهند باید دقت بیشتری در رعایت اصول بهداشتی مواد غذایی بشود. بنابراین توصیه میشود تا جایی که ممکن است از سفرهی منزل و غذاهای تهیه شده در سبد خانواده استفاده گردد که البته با توجه به شرایط اقتصادی، فرهنگی و مقدورات خانواده با این که غذاها متفاوت هستند اما بهترین و مطمئنترین غذا برای کودک میباشد.
در خصوص نوزادان (به ویژه زیر یک ماه) تاکید میشود فقط از شیر مادر استفاده کنند زیرا غذایی مطمئنتر از شیر مادر برای شیرخوار وجود ندارد. (مخصوصاً در طول سفر)
در سفر استفاده از آب سالم بهتر از هر چیزی است. در صورتی که اطمینان به سلامت آب ندارید آن را بجوشانید.
وسایل تغذیه تمیز استفاده نمایید وسایلی که برای تغذیهی کودک استفاده میشود باید تمیز و عاری از آلودگی و میکروب باشد.
ظروف غذاخوری کودک را با مواد شوینده و آب سالم بشویید و هرگز از شیشه و بطری برای تغذیهی کودک استفاده نکنید و در صورت اجبار شیشه و سرشیشه را هربار بجوشانید.
غذای تازه و گرم به کودک بدهید غذا اگر به مدت طولانی نگهداری شود و زنجیرهی سرد رعایت نگردد خیلی زود آلوده و فاسد میشود و میکروبهای موجود در آن، میتواند مسمومیتهای شدید ایجاد کند که خطر مرگ بدنبال داشته باشد پس از دادن غذای مانده به کودک خودداری نمایید و غذای پخته شده را برای استفاده مجدد داغ کنید.
در طول سفر کودکان را از مصرف سبزی و سالاد منع نمایید.
مراقب باشید بچهها میوه نشسته مخصوصاً در باغات و مزارع نخورند زیرا علاوه بر آلودگی میکروبی ممکن است به سموم نباتی آغشته باشند که بسیار خطرناک است.
در ساعات گرم مسافرت نکنید بهتر است در ساعات خیلی گرم مسافرت نکنید بهتر است چون ممکن است بچهها گرما زده و بیمار شوند.
راهها را قبل از حرکت شناسایی کنید زیرا در فصل سرما کودکان طاقت توقف چند ساعته در بین راه را ندارند. ممکن است برای بزرگسالان مشکلی بوجود نیاید ولی برای کودکان بخصوص نوزادان بسیار خطرناک است.
نوزادان و شیرخواران در هوای سرد و در طول مسافرت بهتر است در آغوش مادر باشند چون حرارت سطح بدنشان را خیلی سریع از دست میدهند و ممکن است با عوارض شدیدی روبرو شوند، گرمای آغوش مادر میتواند با بهترین دما آنها را از خطر حفظ نماید. در واقع کودکان همان طور که گرما زده میشوند سرما زده هم میشوند و خیلی زود سلامتشان تهدید میشود.
همیشه به کودک غذای تازه و سالم و مناسب سن او را بدهید.
و بالاخره باز هم با تاکید به اهمیت تغذیهی کودکان توصیه میشود: همیشه به کودک غذای تازه و سالم و مناسب سن او را بدهید. هنگام بیماری غذای کودک را قطع نکنید. از ابتدا ذایقهی کودک را با نمک و شیرینی آشنا نسازید. برای تامین کالری به غذای کودک کمی کره یا روغن سالم اضافه کنید. برای مصرف تنقلات کودک حد و مرز قایل شوید و از تنقلات ناسالم استفاده نکنید و…
مطمئن باشید در صورتی که فرزند شما از کودکی تغذیهی مناسبی داشته باشد، سالمندی سالمی را تجربه خواهد کرد.