در فهرست هتلهای برتر امروز که هیچگاه ساخته نشدهاند سعی کردیم تا با بازنگری تاریخ هتلها نگاهی نیز به آینده این صنعت داشته باشیم.
همانطور که در ادامه این گزارش خواهید دید، دو موضوع مهم و اصلی مدنظر قرار گرفته است، سیاره متغیری که ماروی آن زندگی میکنیم و تفکر و اندیشهای که روزی خواسته یا ناخواسته مجبور به ترک این سیاره خواهیم شد.
اگر چه برخی از هتلهایی که در این فهرست به آنها اشاره میشود، انتزاعی هستند، اما در بین آنها هتلهایی نیز به چشم میخورند که در حال سپری کردن مراحل آخر ساخت خود میباشند. به نحوی که هماکنون دو نمونه از هتلهای معرفی شده، ساخته شده و در حال فعالیت هستند.
حال، اگر چه طراحان عقاید و اندیشههای متفاوت و گوناگونی را برای ایجاد تغییرات در ساخت هتلهای نسل بعدی به خدمت میگیرند، اما هتلداران و مشتریان میتوانند در پی هتلهایی باشند که مدتی طولانی را در آنها با آرامش سپری کنند.
هتل هارادس:
هتل هارادس،هتلی درختی است که توسط یک شرکت سوئدی طراحی شده است. سوئیتهای این هتل که به صورت مکعب طراحی شدهاند دارای یک آشپزخانه، اتاق خواب، اتاق نشیمن و یک تراس بوده، از جدار خارجی آینهای تشکیل شده و با بهرهگیری از طبیعت اطراف، نمایی باز و زیبا را در اختیار مهمانان قرار میدهد. این هتل که توسط طراحان متعددی طراحی شده، به عقیده کارشناسان مخصوص تعطیلات سافاری بوده و به نوعی شکل مدرنتری از هتل بوتیکهای امروزی است.
ایروتل( هتل هوایی):
این هتل که آنرا جزیره مصنوعی مینامند از ۲۰۰ متر عرض و ۶۵ متر ارتفاع برخوردار است. الکساندر آساروف، معمار روسی، این هتل را در نهایت هم زیستی با محیط زیست طراحی کرده به نحوی که به رغم مصنوعی بودن آن، هزینه بسیار ناچیزی برای ساخت آن در نظر گرفته شده است. در این میان، یکی از مهمترین ویژگیهای این هتل، سبک طراحی منحصر به فرد آن است که به واسطه آن آب موجود در بخش انتهایی هتل دست نخورده باقی میماند. کارشناسان، این هتل را بهشت دوستداران محیط زیست مینامند.
هتل هیلتون باریلوش:
هنوز هم بحثها و مخالفتهایی در خصوص ظرفیت ساخت این هتل به عنوان یکی از شاخههای هتلهای هیلتون وجود دارد. این هتل که توسط یک گروه پرتغالی موسوم به ایموکوم (IMOCOM) و براساس طرحی از یک معمار آرژانتینی طراحی شده، ساختار متناسب با محیط زیست را داراست.
اگر چه حامیان اجرای این طرح در نظر دارند آنرا به منطقهای توریستی تبدیل کنند، اما مخالفان آن نیز نگرانی بسیاری در خصوص تأثیر اکولوژیکی این هتل بر طبیعت کوهستانی اطراف دارند. یکی از عمدهترین دلایل قرار گرفتن این هتل چشم مانند در فهرست برترین هتلهای آینده، توانایی بالای طراح آن در تلفیق جنبههای مهیج و کاربردی این بنا مطابق با نظر طرفداران محیط زیست بوده است.
در حقیقت طراحان هتل ملزم به در نظر گرفتن جنبههای زیست محیطی بوده و موظف میباشند تا در طراحیهای خود، جنبههای نظری، حسی و کاربردی محصول یا بنای مورد نظر را توأمان و به نسبتی مساوی در نظر گیرند.
هتل تاشو:
یکی از ویژگیهای مهم این هتل، قابل حمل بودن آن است. به این مضمون که شما میتوانید آنرا به جشن مورد علاقه خود برده و در صورت خسته شدن از جشن هتل را برداشته و با خود ببرید.
ناچیز بودن آثار منفی زیست محیطی این هتل، عواقب سوء و تنفرآمیز آن را کم کرده و در نتیجه چهرهای مثبت از آن را در انتهای هر سفر و تعطیلات بر جای میگذارد. از سوی دیگر در صورت کاربردی شدن استفاده از این هتل نیازی نیست برای رویدادهای بزرگی که تنها یک بار اتفاق میافتند، هتلهایی را با تعداد زیاد اتاقهایی ساخت که هیچگاه مورد استفاده قرار نخواهند گرفت.
از این رو یک مؤسسه معماری بریتانیایی در نظر دارد با صرف هزینهای ۷۲ تا ۱۰۴ میلیون دلاری، یکبار برای همیشه هتلی مجهز با امکانات ویژه ساخته و برای همیشه آنرا در هنگام مراسم و رویدادهای متنوع مورد استفاده قرار دهد.
هتل سکوی نفت:
برخلاف هتلهای تاشو، که ساخت آنها مبتنی بر وجوب منظرهای زیبا و دیدنی در نقاط مختلف جهان نبود، سکوهای نفتی این امکان را به ما میدهند تا از بناهای موجود، بدون خلاص شدن از شر تأثیرات زیست محیطی آنها، حداکثر استفاده را ببریم.
امروزه هزینههایی میلیاردی صرف را ه اندازی سکوهای نفتی از کار افتاده میشود، از اینرو یک شرکت معماری اروپایی برای استفاده مجدد از این سازه، طرحی جدید را پایهریزی کرد. براساس این طرح که مورد حمایت و تشویق دوستداران طبیعت قرار گرفت، این سکوها به عنوان بنادری برای کشتیهای مسافرتی کروز مورد استفاده قرار گرفتند. به گفته مجریان این طرح، راهاندازی هتل به این معنی است که صنعت هتلداری در حال هرس کردن روشهای پیشین و روی آوردن به روشهایی سازگار با محیط زیست برای آینده است.
هتل پوزیدون:
این هتل نوعی تفرجگاه زیر دریایی است که توسط یک شرکت سازنده زیر دریایی نیروی دریایی آمریکا طراحی شده است.
طراحیهای اولیه تکمیل شده و بر اساس آخرین گزارشها مراحل انتهایی اجراء را در مرداب مرجانی سواحل فیجی طی میکند. این هتل یا تفرجگاه ۲۲ اتاق به مساحت ۵۵۰ فوت مربع داشته و هر یک از اتاقها نمایی ۲۷۰ درجه به اقیانوس دارند. این نما به کمک پنجره آکرلیکی ضخیمی که ۷۰ درصد از فضای دیوار اتاقها را در برگرفته، در اختیار مسافران قرار دارد.
این هتل شامل یک رستوران زیرآبی،کتابخانه، اتاق کنفرانس، نمازخانه یا کلیسای کوچکی مخصوص مراسم ازدواج، استخر و سوئیتی به مساحت ۱۲۰۰ فوت مربع میباشد.
کارشناسان معتقدند، بالا و پائین آمدن سطح آب دریاها که امروزه به یکی از نگرانیهای اصلی جوامع شهری تبدیل شده، جهتگیری به سمت ایجاد چنین هتلهایی از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.
در نگاه نخست، اگر چه آن طور که باید، نمیتوان از آن به عنوان هتلی سبز نام برد، اما متخصصان بر این باورند که در صورت تداوم بالا آمدن سطح آب دریاها، اندیشیدن به ساخت چنین بناهایی در آینده، سود فراوانی خواهد داشت.